. Ma Dóra napja van.
Járási Hivatal Szigetszentmiklóson
2012-10-18 13:55:21
Járási Hivatal Szigetszentmiklóson

Járási Hivatal Szigetszentmiklóson

Ünnepélyesen aláírták a Szigetszentmiklósi Járási Kormányhivatal kialakításáról szóló megállapodást. Az ide tartozó 9 település polgármesterei, Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott és Csepregi Tibor, járási biztos jelenlétében látták el kézjegyükkel a dokumentumot.

 

Szabó József, Szigetszentmiklós, Riebl Antal,  Délegyháza, Szalay László, Dunaharaszti, Bóna Zoltán, Dunavarsány, Szentgyörgyi  József, Halásztelek, Kis Gábor, Majosháza, Fáki László, Szigethalom, Kreisz  László, Taksony és Hoffman Pál, Tököl polgármestere közösen állapodtak meg a Szigetszentmiklós Járási Központ létrejöttéről, ami 2013. január 1-től kezdi meg munkáját.

 

Bár az első évet, mint „próbaüzemet” tekintik, ám már az átmeneti időszakban is 33 kormányablak nyílik meg, a jelenlegi helyett, az ügyeit intéző Pest megyei lakosság előtt. Így Tökölön és Dunaharasztiban is kialakítanak kormányablakokat. A szakigazgatási szervek, mint a Népegészségügy, Földhivatal, Munkaügyi Hivatal és Bíróság, továbbra is Ráckevén lesz elérhető, és az építésfelügyeleti szervezetet Szigetszentmiklós és Ráckeve közösen fogják működtetni.

 

Mint újságunk is beszámolt már róla a  járási hivatalhoz kerülnek az okmányirodák, egyes gyám- és gyermekvédelmi,  szociális igazgatási, családtámogatási ügyek, menedékjog, egyes építésigazgatási  feladatok, egyéni vállalkozói tevékenység engedélyezése, egyes kommunális,  állat-egészségügyi, vízügyi hatáskörök, helyi védelmi bizottságok vezetése.

További híreink
Ráckevén járt az Alkotmánybíróság Elnöke
Vannak még civil értékeink
2015-09-30 20:56:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Új képviselet nyílt Kiskunlacházán
Lendületet vett a Generali
2015-05-11 08:13:31, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szemét fideszes gondozásban
Közmeghallgatás előtt a város
2015-05-10 14:39:51, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére